Bemutatkozás

Suri Irén vagyok
pszichológus, családterapeuta, pszichodrámavezető.

1969-től  2011-ig  laktam Veszprémben. Jelenleg Balatonfüreden élek, de sok szállal kötődöm még a királynék városához is.

Életem alakulására számos személy, esemény, érzés, és tapasztalás volt hatással. Hivatásbeli irányultságom az óvónői szakközépiskolában, Pápán kezdődött a Türr István Gimnáziumban. Aztán jött néhány cikk-cakk, míg Sorsom útján különleges, és fontos találkozások révén eljutottam oda, ahol most  vagyok. Voltam már  zsákutcában, jártam tévúton, voltak fájdalmas megéléseim, és nehéz élethelyzeteim. Életem eseményeinek tapasztalataiból tudtam igazán tanulni, a megélt kudarcok tettek erősebbé és - talán bölcsebbé is. Hiszem, hogy a velünk történő életesemények lelki fejlődésünk mozgató rugói.

Ha Veszprémi pszichológust keres, forduljon hozzám bizalommal!

"Vannak az életnek olyan területei, amit csak földön fekve, csak alulról lehet észrevenni. Ebből lesznek életünk igazi értékei."   (Mérei Ferenc)

Dolgoztam a gyermekvédelemben, belekóstoltam az iskolapszichológusi feladatok ellátásába és nagy örömmel és szeretettel vettem részt a veszprémi és a tapolcai nevelési tanácsadók munkájában. Közben folyamatosan képeztem magam,  egyéni  (NLP, Kognitív terápia, KIP)  és csoportterápiás (Pszichodráma, családterápia, család- és rendszerállítás) technikákat sajátítottam el. 

2004 nyarán kerültem Balatonfüredre, az Állami Szívkórházba, ahol infarktust vagy szívműtétet követően a kardiológiai rehabilitációban résztvevő betegekkel foglalkoztam, segítve  őket  a krízisből való kilábalásban, és az életminőség javulásához szükséges tudatos változtatások felismerésében és kialakításában.

Ha nem vagy hajlandó változtatni, nem lehet rajtad segíteni."   (Hippokratész)    Amíg ragaszkodunk a megszokotthoz, addig nem leszünk képesek új látószögből szemlélni dolgokat.   

Munkám során folyamatosan tanulok, szinte minden egyéni konzultációs folyamat vagy játékvezetés tanít és alakít, formál engem is. Érdeklődésem fókuszában az emberi kapcsolatok állnak, talán azért, mert a (nagy) találkozások  meghatározó szerepet játszottak az életemben. Minden tanítómnak és mesteremnek tisztelettel köszönöm a segítséget, melyet szakmai tudásom és karakterem alakításában megtapasztalhattam általuk.

Köszönetem fejezem ki Szalai Katalinnak és Kardos Klárának,  akik gondos mentorként indítottak el, és segítettek pszichológusi pályámon. Terapeutává válásom során  Dr. Daubner Bélát tekintem mesteremnek, akitől magas színvonalú és hatékony terápiás technikai tudásra, és e mellett intenzív önismereti tapasztalatokra tettem szert.
Nyitott vagyok az új dolgokra, igyekszem az új, friss áramlatokat megismerni, hogy ezzel is növeljem szakmai kompetenciámat, hatékonyabbá téve segítő munkámat.

Suri Irén veszprémi pszichológus