Csoportok, foglalkozások

Relaxációs csoport

"Ha belső világodat rendbe teszed, a külső is egyenesbe kerül"

Mi a relaxáció?

A relaxáció az izmok tónusának tudatos ellazítását jelenti. Olyan gyógyító eljárásokat takar, amelyek a lelki tónus áthangolásának segítségével oldják a fizikai test izmaiban megjelenő feszülést, új egyensúly kialakítását teszik lehetővé, a stressz és a feszültség megszüntetésére szolgálnak.

A relaxációs módszerek arra irányulnak, hogy megszüntessék a szorongás testi és lelki tüneteit. 

Szorongásos állapotban veszélyérzetünk, aggodalmaink támadnak, feszültek vagyunk, menekülnénk a helyzetből, de az is lehet, hogy türelmetlenné, agresszívekké válunk.
 A szorongás egyik vezető tünete ugyanis az izomfeszülés, amit sokszor csak akkor veszünk észre, amikor ellazulunk. Ez az izomfeszülés okozhat egy-egy szorongató helyzetben fáradékonyságot vagy szervi tüneteket, pl.:fejfájást,  váll- vagy derékfájásokat, magasvérnyomást is

A relaxáció lényeges hatóeleme, hogy amit elképzelünk, azt a testünk meg is valósítja. Relaxálni mindenki megtanulhat.  Erre több rásegítő módszer is van, a legelterjedtebbek a progresszív relaxáció és az autogén tréning. Természetesen a relaxációs technikák rendszeres  gyakorlásával nemcsak az izmok feszülését, hanem a szívritmust, vérnyomást, légzést, emésztést és egyéb testi funkciókat is képesek vagyunk pozitív irányba befolyásolni és ezáltal erősíthetjük mentális, érzelmi és fizikai egészségünket.

20 perces relaxáció legalább annyi stressztől szabadítja meg a szervezetünket, mint egy

3 - 4 órányi alvás.

 

 Bejelentkezés:  Suri Irén

                       Tel.:06-30-298-2425


 

Konfliktuskezelő csoport

"Ne vágd el azt, amit kibogozhatsz!"

Amíg az ember ésszerűen viselkedik, főlényben van, ha valamilyen okból kifolyólag lecsökken az ésszerűség mértéke a viselkedés irányításában, alacsonyabb létállapotba kerülünk, ami a viselkedésünk ösztönszerű irányításához vezet és olyan helyzetekbe kerülünk, melyeket nem értünk, kellemetlenek a számunkra vagy esetleg többször ismétlődnek az életünk során.

Hogyan kerültem ebbe a helyzetbe?

Honnan ismerős ez nekem?

  • Mit tudok kezdeni ezzel a helyzettel?
  • Mit üzen nekem ez a helyzet?

Ilyen és ehhez hasonló kérdések megválaszolásával a hogyanok és a miértek megértéséhez nyújtanak segítséget a kiscsoportos foglakozások, melyek során felismerhetővé és új megvilágításba kerülve, megoldhatóvá válnak kapcsolati konfliktusok, kommunikációs zavarok. Önmagunk és mások elfogadásával, reálisabb önértékelés kialakításval, megfelelő önbizalom birtokában az egyén képes az érdekeinek érvényesítésére  a viskelkedés szintjén.   A csoport érzelmileg elfogadó, biztonságot nyújtó légkörében új viselkedési módok kipróbálására és begyakorlására van lehetőség.

A csoportok létszáma 5-8 fő.

Érdeklődés és jelentkezés: Suri Irén

                                   Tel.: 06-30-298-2425

 

Pszichodráma csoport

         A pszichodráma csoportos önismereti-önfejlesztő módszer, mely lehetővé teszi, hogy bármely életeseményt, múltban gyökerező problémát, emberi szerepek minden aspektusát, vagy képzeletbeli történést, álmot, vagyis a lélek valós tartalmát, mély, belső folyamatait, játékban fejezzünk ki, és meghaladjunk, problémáinkat felvállaljuk,új működési formákat fejlesszünk ki magunkban.
Az önismereti munka hatékonyságát nagymértékben megnöveli a csoportban való részvétel, a csoport elfogadása és szeretete. A csoport tagjai hasonló problémákkal küzdenek, ezáltal megoszthatják egymással érzéseiket, és megtapasztalják, hogy nincsenek egyedül nehézségeikkel.

 

Új önismereti pszichodráma csoport indul Veszprémben!

"Ne vádold a világot! Tedd jobbá! Hogyan? Minden pillanatban jobbá téve magadat!"

Egyénre fókuszált módon, mindenkinek a saját ritmusában segítünk kapcsolódni a csoportos munkához, hogy elérje kiválasztott célját.

A lélek és a test problémáit feltáró játékokkal:
•pszichodráma, családállítás
•rögtönzés, szerepjáték
•beszélgetés
•zene, tánc
•mozgás és meditáció


 

A csoportos feladatokban megélt siker segít mindennapi életünk problémáival szembenézni és azokat már könnyedén megoldani, végül részünkké válik az önbizalom és lelkierő.

Önismereti csoportos munkában átdolgozzuk azt, ami számodra fontos, akár stressz, depresszió, szorongás, testi tünetek, betegségek, párkeresés, elengedés, párkapcsolati feszültségek, szexuális nehézségek, gyerekvállalás, egzisztenciális gondok, krízis, önértékelési problémák vagy  önbizalomhiány az élet különböző területein.

A csoport keretei:


A csoportfoglalkozások havi rendszerességgel szombaton vagy vasárnap 9-17 óráig kerülnek megtartásra Veszprémben  összesen 150 órában, 15 alkalommal. 

A csoportba kerülést egy személyes beszélgetés előzi meg. 

A csoportos munka mellett lehetőség van egyéni problémakezelésre, személyes munkára, egyéni konzultációra és életvezetési tanácsadásra.

Érdeklődés, információ, jelentkezés: Suri Irén

                                                       Tel.: 0630-298-2425

 

Streszkezelő csoport

„Ami jön, fogadjátok, ami megy, engedjétek! Ennyi az egész.” (zen bölcsesség)

 
A másik, akire dühösek vagyunk, igazából nem felelős azért a szerepért, amit kiosztottunk rá. A magunkkal hurcolt régi haragok és sérülések, múltbeli emlékeinkhez tapadó fájdalmaink, félelmeink mélyen a tudatalattiba süllyedtek, de időnként, olyan helyzetekben, melyek hasonlítanak a gyökérproblémában megtapasztalt helyzethez, felszínre bukkannak és viselkedésünk irányítóivá válnak. Ezért kerülünk néha újra és újra ugyanabba a helyzetbe – a szereposztás változhat. Ha a düh, harag, megbántottság fel tud oldódni bennünk, átadják a helyüket a megértésnek, az elfogadásnak, a megbocsátásnak és szeretetnek, mely lelki sebeink gyógyulásához vezetnek és egy felszabadultabb, magabiztosabb életvezetést, pozitívabb énképet, reálisabb önértékelést hoznak életünkben.

A csoport dramatikus eszközökkel  segít a belső lelki tartalmak, élmények, konfliktusok megelevenítésén keresztül a felismerésben, megértésben és az új, hatékony megoldás megtalálásában, kipróbálásában. Ebbe a csoportba egymást nem ismerő tagok jelentkezhetnek, ismerősök, rokonok, kollégák nem, mert az gátolná a befelé figyelést, a belső munka hatékonyságát. Az ilyen csoportok keretei eltérnek a téma centrikus csoportok kereteitől. Általában 80-120 órára szerződnek, minden csoporttagot titoktartás kötelez a csoportban történtekkel kapcsolatban.

Érdeklődés és jelentkezés: Suri Irén

                                          Tel.:06-30-298-2425