Egyéni tanácsadás

 „Nem az a legnagyobb dicsőség, ha soha nem buksz el, hanem, ha minden elesés után felállsz.” (Confucius)

Vannak olyan élethelyzetek, amikor gondolatilag, lelkileg, érzelmileg annyira bele vagyunk keveredve saját életünk nehézségeibe, megoldandó problémáinkba, hogy egyedül nem tudjuk átlátni és megoldani őket. 

Ott kattognak bennünk és rengeteg energiát vonnak el a mindennapi működésünk során, különböző funkciózavarokat (idegesség, szorongás, fejfájás, alvászavar, figyelem- és memóriazavar, étkezési, emésztési zavarok, kapcsolati problémák stb.) okozva, miközben gátolják a koncentrált munkavégzést, a kiegyensúlyozott életvezetést, életünk kiteljesedését.


Időnként úgy érezzük, hogy elakadtunk, vagy besokalltunk szükségünk van segítségre, tanácsra, vagy legalább útmutatásra ahhoz, hogy rendezni tudjuk önmagunkat, személyes- és munkakapcsolatainkat, kilábaljunk a nehézségekből.
 

Az egyéni tanácsadás nem kizárólag problémák megoldására alkalmas, hanem új tervek, életváltozások elindítására is. Hiszen nem ritka, hogy egy inspiratív beszélgetés, néhány egyszerű mentális gyakorlat csodákat tehet, és új lendületet adhat dolgaink tovább vitelében, életfeladatunk kibontásában.

Az egyéni tanácsadás célja egyrészt feltárni a tünetek hátterében megbúvó okokat, -másrészt hatékony stratégia együttes kidolgozása a pozitív irányú változások ill. változtatások beindításához.

Egyéni tanácsadás keretében imaginációs technikával, kognitív feladatokkal, a kommunikációs képesség fejlesztésével, és élethelyzetek felismerésének gyakorlásával segítem Önt saját énerejének megtapasztalásában és a  kedvező változások beindulásában.

 

A holisztikus szemlélet alapján feltételezhető, hogy minden betegség hátterében biológiai, pszichológiai és szociális okok állnak.

A test és a lélek közötti interakció két fő szempontot foglal magában:

Az  érzelmi stressz esetén  szervezetünk  védekező rendszere, az immunrendszer meggyengül,- tartós terhelést követően- összeomlik, megnyitva az utat a betegség kialakulásának.

A pszichoszomatikus betegségek leggyakoribb megjelenési formái:
Gyomor, nyombélfekély, vastagbélgyulladás, nőgyógyászati megbetegedések, asztma, infarktus, alvászavar , evészavarok , szív és érrendszeri panaszok, bőrbetegségek, magas vérnyomás, szexuális zavarok, melyek a gyógyszeres terápiát kiegészítve a pszichés támogatással hatékonyabban gyógyíthatók, csökkentve a betegség kiújulásának vagy súlyosbodásának a kockázatát.

Az életünkben megjelenő problémáinkat felfoghatjuk úgy is, mint egy lehetőséget a változásra, talán pont ez a nehézség teszi lehetővé, hogy meghaladjuk a múltunkat, és új irányt vehessen az életünk.

Forduljon hozzám bizalommal itt: Suri Irén veszprémi pszichológus.  

Hívjon bátran, ha készen áll a változásra!

 A beszélgetések ideje általában 60 perc.

Az alkalmak száma a probléma jellegétől függ, melyet a folyamat kezdetekor beszélünk meg.